Tapijt

Tapijt vloerbedekking

Tapijt wordt gemaakt van diverse materialen met elk hun eigenschappen.

Wol

merken: Besouw, Jabo, Interfloor, Desso, Parade, Bonaparte
Wol is een natuurlijk materiaal, een goede warmte isolator en kan veel vocht opnemen, zonder dat het vochtig aanvoelt. Wol voelt zacht en warm aan.

Polyamide

merken: Ambiant, Yunieq, Interfloor, Desso, Parade, Bonaparte
Polyamide is een kunststof (nylon), dat lang meegaat en ook lang mooi blijft door zijn kleurechtheid. Een ander voordeel van polyamide tapijt is dat het brandwerend is.

Sisal

merk: Jabo
Sisal is een natuurlijk materiaal, gemaakt van de vezels van planten uit de Agavefamilie. Het is een heel sterkte vezel, warmte isolerend en van nature antistatisch. Het neemt makkelijk vocht op, waardoor het bijdraagt aan een goed klimaat in huis. Sisal trekt geen vuil aan, waardoor het goed geschikt is voor mensen met een huismijt allergie. Sisal is wel een vlekgevoelig materiaal.

Combinatie van materialen

Merk: Yuniek, Besouw
De nieuwste trend is om in tapijt meerdere materialen te verwerken zoals leer, linnen en katoen. Dit geeft een unieke uitstraling en structuur aan uw vloer. U kunt nu variëren in kleur en structuur met tapijt. Laat uw zintuigen prikkelen.

Voordelen tapijt

Tapijt voelt altijd zacht en warm aan en geeft een goede akoestiek in huis, aangezien het geluid dempt. Tapijt is stroef en voorkomt uitglijden, absorbeert stof en houdt dit vast en is heel geschikt voor huisdieren, omdat het vriendelijk is voor hun poten en gewrichten. Tapijt is makkelijk vervangbaar en geeft een egaal zicht van de vloer.

Kom naar onze winkel om uw tapijt uit te zoeken.

 

Maak een afspraak

 

Meer inspiratie

footer Inside Your Inspiration