PVC

Wat is PVC

PVC is een kunststof die wordt gemaakt van aardolie en zout. Een PVC vloer wordt ook wel een vinyl vloer genoemd. Het wordt opgebouwd uit diverse lagen PVC met een toplaag.
Met een PVC vloer heeft u het karakter van hout of steen in een stevige, veerkrachtige vloerbekleding die geschikt is voor de meest veeleisende situaties. Houtdecorvloeren zijn mooi, onderhoudsarm,comfortabel en ideaal in combinatie met vloerverwarming. Deze vloeren reduceren 4,5 decibel. En in combinatie met een ondervloer wordt met gemak de appartementsgeluidsnorm gehaald. Deze houtdecor vloeren zijn verkrijgbaar in hout-, steen- (keramiek en beton) en glasdecor. Als het gaat om hout worden het aangename karakter van hout gecombineerd met de duurzame eigenschappen van design vinyl of PVC. Nadelen als kromtrekkend hout, splinters en verkleuren is niet aan de orde. Het steendecor heeft een klassieke steenafwerking. Het glastegeldecor is verkrijgbaar in levendige kleuren die gemakkelijk op maat worden gemaakt voor uw ontwerp.

Voordelen PVC vloer

Een PVC vloer is vochtbestendig en daarom geschikt voor alle ruimtes in huis, inclusief de vochtige ruimtes als badkamer en keuken. Door het reliëf heeft de vloer een voelbare hout of steenstructuur. Het mooie van een PVC vloer is het zo levensecht is, dat het nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten vloer! Het is geluiddempend, gaat lang mee en kan verwerkt worden met vloerkoeling en vloerverwarming. Ook zonder vloerverwarming voelt de vloer warm aan de voeten.

Onderhoud PVC

De PVC stroken hebben een toplaag die slijtage voorkomt. U kunt na het leggen de vloer voorzien van een polish die naden sluit. Het is aan te bevelen dit elk jaar te herhalen en zo uw vloer een levensduur tot 25 jaar te geven. Voor regelmatig onderhoud is zuigen en dweilen voldoende.

Merken

  • Novilon PVC stroken
  • mFlor
  • Therdex
  • TFD

Kom naar onze winkel om uw PVC vloer uit te zoeken.

 

Maak een afspraak

 

Meer inspiratie

footer Inside Your Inspiration