Novilon

Wat is Novilon

Novilon wordt gemaakt van PVC en vinyl en is daarmee een kunststof vloer. Novilon heeft een schuimlaag aan de onderzijde.

Voordelen Novilon

Door de schuimlaag is Novilon een heel stille vloer, waarbij contactgeluid en omgevingsgeluid veel minder is dan met bijvoorbeeld een houten of laminaat vloer. Met een geluidsisolerende ondervloer geeft zelfs Novilon een hogere waarde voor geluidsisolatie (12 db ipv 10 db) die voor appartementen wordt gevraagd. Novilon is geschikt om te leggen met vloerverwarming en in alle ruimtes in huis, zoals in natte ruimtes en op de trap. Het is een duurzame vloer (slijtvast), die lang meegaat en kleurecht is. Novilon voelt warm aan de voeten, is antistatisch en op geluid getest door TNO.

Onderhoud Novilon

Novilon kan worden onderhouden door te vegen en dweilen. Bij voorkeur met een Forbo Monel, het schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor deze vloeren. Het laat een vuilafstotend zeeplaagje achter dat de vloer stroever maakt en een matte glas geeft.

Forbo Novilon

Forbo kent een aantal lijnen met een natuurlijke uitstraling door hun realistische reliëf. De dessins hebben een herhaling van 1,5 m, wat ook bijdraagt aan de natuurlijke look.
Lengte x Breedte: 30 m x 4 m
Lengte x Breedte : 30m x 2 m

Novilon Hout

Diverse houttypen, zoals vergrijsde planken met breed plankmotief, klassieke houten vloeren of moderne, abstracte houtdessins zijn te vinden. Keuze genoeg!

Novilon Viva Steen & Design

De steen en betonnen dessins geven een heel nieuwe inspiratie voor uw kamers. Ook beton lokk met warme grijstinten of een textielmotief zijn mogelijk.

Novilon Pro

Deze lijn is specifiek ontwikkeld voor intensief gebruik als zwaar huishoudelijk en licht projectmatig gebruik en heeft daarom ook een dikkere slijtlaag. De collectie heeft een heel scala aan kleuren en dessins die passen in uw interieur. Novilon pro is naast de afmeting 30m x 4 m ook verkrijgbaar in 30 m x 2 m.

Novilon VTWonen

De samenwerking van ontwerpers van VTWonen met Novilon resulteerde in een mooie collectie van moderne en veelzijdige vloeren.
Deze collectie is verkrijgbaar in 30 m x 4 m en 30 mx 2 m en heeft een slijtlaag van 0.25 mm.


Novilon is zelf te leggen, aangezien het makkelijk snijdbaar is. Maar voor een vakkundig gelegde vloer is het aan te bevelen de vloer te laten leggen door ons team. Wij adviseren u natuurlijk ook over de ondervloer en of het Novilon verlijmd moet worden.
Naast kamerbrede Novilon kunt u bij ons ook terecht voor stroken en tegels in de onderstaande afmetingen.

  • Stroken van 150cm bij 28cm
  • Stroken van 120cm bij 20cm
  • Stroken van 100cm bij 15cm
  • Tegels van 80cm bij 40cm
  • Tegels van 50cm bij 50cm

Kom naar onze winkel om uw Novilon vloer uit te zoeken.

 

Maak een afspraak

 

Meer inspiratie

footer Inside Your Inspiration